شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام

+ زن گل است يا .......؟؟!!
*ابرار*
حضرت علي عليه السلام ميفرمايند:"به زن کاري را که از حد و توان او فراتر است مسپار، زيرا زن گل است نه کار گزار. "( نهج البلاغه، نامه 31)
معناي زن با ريحانه بسيار متفاوت است. ريحانه حرمتي دارد كه براي او مسئوليت و وظايف معيني بر اساس ماهيت زنانگي به بار مي‏آورد. توليد مهر و محبت و گرم نگاه داشتن كانون خانواده مهمترين آنهاست. مديريت خانه در ابعاد بهداشتي، اقتصادي و... و نيز تكاليف اجتماعي بر اساس شرايط روز اسلام از ديگر موارد است. كاش زن‏ها مي‏دانستند ريحانه‏اند.
*ابرار*
سلام بر شما بزرگواران، متاسفانه خيلي بد بينانه به خانمها نگاه ميفرمائيد. شايد زمانه عوض شده باشه همانطور که اکثر اقايون اين دوره با دورانهاي قبل 180 درجه تفاوت دارند از نظر غيرت و حميت و تلاش و خانواده دوستي و وفاي به همسر، خانمها هم مسلما تغيير کرده اند ولي وظيفه تربيت بچه، شوهر داري، وضعيت بهداشتي منزل ، و ...... هنوز بر عهده زنان هست و هيچکس نميتونه انکار کنه.
سلام خانم ابرار من با نظر شما كاملا موافقم...
*ابرار*
سلام بر شما حاج اقا، ممنون. لطف داريد .
حسان
امروز صبح قصد داشتم همين مطلب را مطرح كنم كه بحمدالله شما قبل‌تر نوشته‌ايد. بخش مورد نظرم همين فرمايش حضرت على(ع) است كه: «إِنَّ المَرأَةَ رَيحانَةٌ وَلَيسَت بِقَهرَمانَةٍ؛ زن ريحانه است نه قهرمانه» معناى ريحانه مشخص است اما قهرمانه را خيلى جاها ـ حتى متأسفانه در ترجمه نهج‌البلاغه ـ بد ترجمه كرده و به همين معناى قهرمان و پهلوان فارسى گرفته‌اند!!
حسان
به نظر شما قهرمانه به چه معناست؟ يعنى زن نمى‌تواند قهرمان و پهلوان شود؟
*ابرار*
معناي قهرمانه رو من کار گزار ديدم جائي. ولي تصور ميکنم زن خانه داري رو ميفرمايند که مسئول کارهاي خونه باشه. منظور اينکه خارج از توانش ازش انتظار نداشته باشيد. بيش از ظرفيتش ازش کار نخواهيد چون گل است و سريع پژمرده ميشود.
*ابرار*
متاسفانه هنوز ديد سنتي که وظيفه زن هست که در منزل شست و شو کند و رفت و روب و غذا بپزد و ......... و جود داره. در حالي که خانمها به خاطر طبع بلندي که دارند و براي ايجاد انس و الفت در منزل و همکاري با شوهر اين کارها رو انجام ميدهند.که الان بعنوان وظيفه اونها بهشون تحميل ميشه و اگر ادعائي کردند بعنوان زن متمرد شناخته ميشن.
حسان
قهرمان و قهرمانه در عربى به خادم نوجوان خانه گفته مى‌شود كه در واقع كار خريد و حساب كتاب خانه با او بوده است. ربطى به پهلوان بودن يا پهلوان شدن ندارد و نكته‌اش همان مطلبى است كه شما اشاره كرديد.
حسان
البته وقتى انس و الفت و محبت در خانه و خانواده باشد، همه سعى در همكارى يكديگر دارند و اين‌گونه كارها برايشان سختى و زحمتى نخواهد داشت. همان‌گونه كه از آن طرف هم مرد خانواده علاوه بر كارى كه درآمد خانواده را تأمين مى‌كند، خريد وسايل مصرفى مورد نياز را هم انجام مى‌دهد و در كارهاى داخلى خانه (نظافت و رسيدگى به فرزندان و حتى پخت و پز) يارى‌گر همسرش است.
حسان
بيانات حضرت آقا(دام ظله) در جمع بانوان را گذرا ديده بودم كه به اين مطلب اشاره‌اى داشتند. الآن دقيق‌ترش را ديدم كه همين معنا را روشن‌تر بيان فرموده بودند: http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?p=bayanat&id=8098
حسان
... جايگاه زن در خانواده، همانى است كه در گفتارهاى گوناگون ائمه(عليهم‌السّلام) آمده: «المرأة ريحانة و ليست بقهرمانة». در تعبيرات عربى، قهرمان يعنى كارگزار، پادو، يك خدمتگزار محترم. ميفرمايد: در داخل خانه، زن قهرمانه نيست؛ ريحانه است، گلِ خانه است. خطاب به مردان ميفرمايد: بهترين شما كسانى هستند كه بهترين رفتارها را با همسرانشان دارند. اينها نظرات اسلام است و از اين قبيل الى ماشاءاللَّه وجود دارد.
*ابرار*
عرض بنده همين بود حاج اقا. خانمها با دل و جان در منزل کار و فداکاري ميکنند و توقعي هم ندارند چون عاشق زندگي و خانواده هستند ولي گاهي اوقات اقايون کم لطفي ميفرمايند و اين کارها رو جزء وظايف خانمها ميدونند.
حسان
در قرآن و روايات تعبيرهاى خيلى ظريف و دقيقى براى زندگى و رفتار زن و شوهر آمده است. تعبير «هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُم وَ انتُم لِبَاسٌ لَّهُنَّ» يا حديث پيامبر(ص) كه مى‌‏فرمايند: «انسان با ازدواج نصف دينش ‏كامل مى‏‌شود»؛ اين‌ها همه نمايان‌گر اصالت محبت و انس و الفت در خانواده است و به‌خصوص جايگاه و نقش تربيت معنوى و روحى زن را مى‌رساند كه به نوعى محور آرامش خانواده است.
*مهاجر*
سلام . عصرتان بخير 0 والَذينَ يَقوُلوُ نَ رَبَنا هَب لَنا من اَزواجنا وَ ذُرياتنا قُرةَ اَعيُن . . .0 فرقان آيه75 _نگاه مرد به همسر در قرآن قرة اعين ( يا همان نور چشم ) است و شايد لطيف تر از اين مشكل باشد بتوان لطافت رفتاري لازم و محبت آميز مرد را به همسر رساند . التماس دعا
*ابرار*
ممنون از حاج اقا حسان و جناب اقاي مهاجر. لطف فرموديد
*مهاجر*
ما از شما ممنونيم به خاطر اين سنة حسنه اي كه گذاشته ايد
*ابرار*
خواهش ميکنم. بزرگواريد
جالب بود استقاده كرديم ممنونم. اما دليل مهرباني با زن علاوه بر نكته اي كه اشاره داشتيد مي تواند چيزهاي ديگري نبز باشند. بيشتر توضيح دهيد لطفا تا موضوع باز شود
ابرار عزيز به دنبال دلايل مهرباني با زن و تاثيرش بر زندگي و نقش تربيتي فرزندان هستم .(در تداوم نكات خوبي كه بيان داشتيد )
*ابرار*
از فرمايشات خواهر گراميم استفاده ميکنيم. نکته اي هست لطفا بيان بفرمائيد.
*ابرار*
پيامبر صلي الله عليه و اله و سلم مي فرمايند: ( أكمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا وخياركم خياركم لنسائهم)(صحيح ترمذي/928). « كاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان، خوش اخلاق‌ترين آنان‌اند و بهترين شما كساني هستند كه براي همسرانشان بهترند».
خوب به نظر من مهرباني با زن موجب آرامش در افكار يك زن خواهد شد و چون قرزندان در آغوش مادران بزرگ مي شوند ؛به اين طريق ؛خيلي از صفات خوب به صورت اكتسابي به فرزندان منتقل خواهد شد . زيرا آرامش با عث ايجاد صبوري ؛ مهرباني؛ اعتماد به نفس ؛ خودباوري و .. در زن مي شود كه او هم همين چيرها را انتقال خواهد داد
*ابرار*
حق با شماست، وقتي زن خانواده خاطري آسوده داشته باشه باعث ميشه شوهرش هم آرامش داشته در نتيجه اين آرامش به بچه ها نيز منتقل ميشه. و چنين خانواده اي محل بروز استعدادها و رسيدن به رشد و کمال هست. فرزندان چنين خانواده ها چون لبريز ار محبت هستند در بيرون از منزل طلب محبت نميکنند و در محيط اجتماعي سالم زندگي ميکنند.
زن ريحانه است ؛ يعني بايد با او مانند ريحان رفتار شود تا بتوان به نيازها روحي زن پاسخ گفت . وقتي زن احساس امنيت نمايد مسلما در كانون خانوادگي اين حس را منتشر خواهد كرد مثل گلي كه بوي عطرش تمام فضا را پر خواهد كرد .
*ابرار*
ممنون از توضيحاتتون.
فهرست کاربرانی که پیام های آن ها توسط دبیران مجله پارسی یار در ماه اخیر منتخب شده است.
برگزیدگان مجله مرداد ماه
vertical_align_top